Haittaohjelmien poisto

Haittaohjelmien poisto onnistuu parhaiten kokonaisvaltaisella virustorjuntaohjelmalla.

Markkinoilla on toki saatavilla useita ohjelmia jotka ovat tarkoitettu pelkästästään haittaohjelmien poistamiseen. Mutta kannattaa kuiten muistaa, että nämä ohjelmat eivät  ole tarkoitettu käytettäväksi tietokoneen tietoturvaratkaisuksi. Ne eivät suojaa tietokonettasi viruksilta tai ne eivät sisällä välttämättömiä palomuuri ominaisuuksia.

Tehokkaimmat haittaohjelmien poisto-ohjelmat ovat myös samanhintaisia kuin markkinoiden parhaat virusturvaohjelmat.  Jos haluat säästää rahaa, aikaa ja hermoja, suosittelemme hankkimaan yhden kokonaisvaltaisen tietoturvaohjelman. Tällä saat kaikki tarvittavat ominaisuudet haittaohjelmien poistoon, mutta myös tietokoneen jatkuvaan suojaamiseen. Samalla  sinun ei tarvitse asentaa jokaiseen tarkoitukseen omaa ohjelmistoa. Yksi virustorjuntaan, yksi haittaohjelmien poistoon, yksi palomuuriin ja jne.

Haittaohjelmien poisto ohjeet

Jos epäilet, että tietokoneellasi on tällä hetkellä jokin haittaohjelma, seuraa seuraavia vaiheita:

1. Siirry F-Securen kotisivulle tästä (avautuu uudessa ikkunassa)

2. Klikkaa oikealla alakulmassa näkyvää oranssia painiketta ” kokeile ilmaiseksi 30 päivää”

3. Syötä omat tietosi

4. Saat ohjelman latauslinkin syöttämääsi sähköpostiosoitteeseen. Lataa ohjelma ja asenna se tietokoneellesi

5. Salli ohjelman tarvittaessa asentaa kaikki uusimmat päivitykset

6. Kun ohjelma on asennettu koneellesi, kytke tietokone irti internetistä

7. Valitse F-Secure ohjelmasta kohta ”tietokoneen täydellinen tarkistus”

8. Kun tarkistus on valmis, katso tulokset ja käynnistä tietokone uudelleen

9. Tietokoneesi on puhdas. Voit kytkeä tietokoneen nettiyhteyden päälle

Yleistietoa haittaohjelmista

Haitta -ja vakoiluohjelmiksi luetaan ohjelmat, jotka tunkeutuvat käyttäjän koneelle internetistä. Jos tietokoneen virusturva ei ole ajantasalla ne saastuttavat tietokoneen käyttäjän huomaamatta ja aiheuttavat  tarkoituksellisesti ei-toivottuja tapahtumia.

Esimerkkejä haittaohjelmien eri muodoista:haittaohjelmien poisto

Troijalainen on usein viattomaksi naamioitu haittaohjelma. Nämä leviävät yleensä toisen sovelluksen tai ohjelman mukana.

Madot eivät tarvitse ohjelmaa levitäkseen.  Internetistä tunkeutuvat madot tulevat yleensä tietojärjestelmästä löytyvän tietoturva aukon kautta.

Takaovi on ohjelma mikä sallii vieraan ihmisen pääsyn tietokoneelle. Takaovi on usein sisäänrakennettuna jossain ohjelmassa. Esimerkkinä ei aito Windows käyttöjärjestelmä.

Vakoiluohjelma kerää tietoa koneen käytöstä. Esimerkiksi ohjelma voi tallentaa kaikki näppäimistöllä tehdnyt näppäilyt ja lähettää teidot niistä vaikoiluohjelman tekijälle.