Android virustorjunta

Jos et käytä minkäänlaista virustorjuntaa Android-älypuhelimellasi tai -tabletillasi, on laitteesi vaarassa saada tartunnan epärehellisiltä sovelluksilta tai muilta haittaohjelmilta.

Parhaat virustorjuntasovellukset mobiililaitteille tarjoavat paitsi huippuluokan haittaohjelmien havaitsemista ja ennaltaehkäisyä, mutta myös yksityisyys- ja varkaudenesto-ominaisuuksia. Näihin sisältyy yhteystietojen ja muiden tietojen varmuuskopiointi, puhelinvarkaan kuvaaminen laitteen kameralla, puhelimesi tai tablettisi jäljittäminen GPS:n tai jopa Android Wear-älykellon avulla.

Testiemme perusteella paras maksullinnen virustorjuntasovellus Androidille on Bitdefender Mobile Security (9,95€/vuosi), joka tarjoaa virheetöntä suojaa haittaohjelmilta laajalla valikoimalla muita ominaisuuksia. Premium Norton Mobile Security tarjoaa yhtä lailla erinomaista suojaa, mutta käyttäjä, joka ei halua maksaa 29,99€ vuodessa, ei menetä paljon.

Avast Mobile Security todistaa, ettei sinun tarvitse maksaa mitään saadaksesi runsaan valikoiman ominaisuuksia, mukaan lukien parhaimmat näkemämme varkaudenesto-ominaisuudet. Avastin haittaohjelmilta suojaus ei ollut yhtä hyvä kuin muutamilla muilla tarkastelemillamme sovelluksilla, mutta monet sen parhaista ominaisuuksista ovat erillisiä sovelluksia ja niitä voidaan käyttää yhdessä muiden ohjelmistojen kanssa.

Kolme muuta tarkastelemaamme sovellusta – CM Security, ESET Mobile Security & Antivirus ja Kaspersky Internet Security Androidille – ovat myös verrattain melko vakaita. Mikä näistä kuudesta on sitten paras juuri sinulle riippuu pääosin kolmesta tekijästä:

  • Budjettisi koosta
  • Siitä kuinka monta laitetta haluat suojata
  • Onko suurin huolesi haittaohjelmatartunta, laitteen varastaminen vai henkilökohtainen yksityisyys

Android virustorjunta parhaat sovellukset

Suojauksen mittaamiseksi käytimme viimeisimpiä arviointituloksia AV-Testiltä, itsenäinen laboratorio Saksassa, joka arvioi merkittävimmät Android-tietoturvasovellukset kahden kuukauden välein perustuen niiden kykyyn havaita haittaohjelmia ja muita viimeaikaisia uhkia. Koska joidenkin sovellusten tulokset heittelevät testistä toiseen, olemme myös tarkastelleet viime vuoden AV-TEST tuloksia.

Bitdefender mobile security 5 out of 5 stars

Hinta: 9,95€ Google Play -kaupassa

Bitdefenderin Android-virustorjunta tarjoaa suojausta haittaohjelmilta, minimaalista vaikutusta suorituskykyyn ja vahvoja työkaluja yksityisyyden suojaamiseksi samalla, kun se yhdistää Android Wear –älykellot sovelluksen varkaudenesto-ominaisuuksiin. Sovellus ei kuitenkaan tarjoa ajoitettuja haittaohjelma skannauksia, eikä freemium-vaihtoehtoa ole saatavilla. (Erillinen Bitdefender Antivirus Free Androidille etsii vain haittaohjelmia.) Mutta 9,95€ vuodessa laitetta kohti, Bitdefender Mobile Security on hintansa arvoinen.

Hanki Bitdefender »

Norton mobile security 4.5 out of 5 stars

Hinta: ILMAINEN Google Play -kaupassa

Norton mobile securityn maksullinen lisenssi vuodeksi kattaa jopa 10 laitetta, mikä on loistava hinta käyttäjille, joilla on monia suojattavia laitteita. Nortonin paras ominaisuus on App Advisor, joka tarkistaa sekä asennetut ohjelmistot, että Google Play –kaupan sovellukset tietoturva-ja yksityisyysriskien varalta. Hyviä ovat myös uusi sovelluslukko ja kohtuullinen salasanojen hallinta, jotka ovat molemmat erillisiä ja täysin ilmaisia sovelluksia.

Hanki Norton »

Kaspersky security for Android 4 out of 5 stars

Hinta: 14,95€

Kaspersky Lab, tietokoneiden tietoturvan huippuosaaja, tuo erinomaisen haittaohjelmien havaitsemisohjelmistonsa android-mobiililaitteille. Kaspersky Internet Security for Android-sovellus, jonka maksullinen-versio maksaa 14,95€ vuodessa. Sovelluksella on upeat varkaudenesto-toiminnot ja tuki myös Android Wear-älykelloon. Mutta valitettavasti sovelluksen käyttöliittymä tuntuu kömpelöltä ja keskeneräiseltä.

Hanki Kaspersky »

Avast mobile security 3.5 out of 5 stars

Hinta: ILMAINEN Google Play -kaupassa

Avast Mobile Security & Antivirus ohjelmiston ominaisuuksien laajuus hämmästyttää meitä edelleen. Sovellus on nyt täysin ilmainen ja sisältää kaiken yksityisyys neuvojasta muokattavaan mustaan listaan. Avast on kuitenkin lopettanut suurimman osan sen vaihtoehdoista rootatuille puhelimille, samalla kun sen haittaohjelmien suojaus on epäjohdonmukaista ja se hidastaa järjestelmää huomattavasti täyden skannauksen aikana. Silti tämä on suosikkimme ilmaisista Android-tietoturvasovelluksista.


CM security 3 out of 5 stars

Hinta: ILMAINEN Google Play -kaupassa

Ensimmäinen kiinalainen Android-virustorjuntaohjelma, jota markkinoidaan englannin kielen puhujille, CM Security tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia sekä vaihtoehtoja ilmaiseksi. Saatavilla on verkkoskanneri; puhdas, helppokäyttöinen käyttöliittymä; ja tukea puhelimille, joissa on sormenjälkitunnistin. CM Securityn haittaohjelmien havaitsemistaso kuitenkin vaihtelee kuukausittain, ja sen varkaudenesto-ominaisuudet tarjoavat hieman enemmän ja ohjelma näyttää kohtuullisen paljon kolmansien osapuolien mainoksia.


ESET mobile security 3 out of 5 stars

Hinta: 9,95€ Google Play -storessa

ESET on hallitseva toimija Euroopan virustorjuntamarkkinoilla, ja sen ilmainen Android-sovellus tarjoaa tasaisen hyvää haittaohjelmasuojausta ja vahvoja varkaudenesto-ominaisuuksia. Sovellus kuitenkin säästää enemmän ominaisuuksia sen maksulliseen versioonsa kuin muut tarkastelemamme ilmaissovellukset, ja sen käyttöliittymä tuntuu vanhanaikaiselta. Vuotuinen lisenssi hintaan: 9,95€  kattaa kuitenkin jopa viisi laitetta ostettuna Google Playn kautta, joten ESET Mobile Security saattaa olla hyvä vaihtoehto käyttäjälle, jolla on useita laitteita.