Windows 10 virustorjunta

Kaikki sivustollamme mainitut virustorjuntaohjelmat Windows 10:lle, on testattu itsenäisen laboratorio AV-Testin toimesta. Yksi havaitsemamme asia on, että jotkin virustorjunnat toimivat paremmin Windows 8:lla kuin Windows 10 käyttöjärjestelmässä. Microsoft julkaisi uusimman käyttöjärjestelmänsä, Windows 10, heinäkuussa 2015. Luonnollisesti ohjelmaan on jatkuvasti saatavilla uusia päivityksiä.

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu Windows Defender virustorjunta, ja se tarjoaa sinulle kohtalaista suojaa siihen asti, kunnes valitset kolmannen osapuolen virustorjunnan. Suurin osa Windows 8:n virustorjuntaratkaisuista toimii Windows 10:ssä, joten sinulla ei pitäisi olla ongelmia saada ohjelmisto toimimaa oikein. AV-Test arvioi 20 virustorjuntatuotetta Windows 10:lle tammi- ja helmikuussa 2018. Bitdefender, Norton ja Kaspersky saivat erinoimaiset testitulokset.

Parhaat ohjelmat Windows 10-tietokoneille

Bitdefender 5 out of 5 stars

Bitdefender suoriutuu jatkuvasti erinomaisesti itsenäisten laboratorioiden testeissä. Bitdefender ei tarjoa suomenkielistä tukea, mutta englanniksi ammattitaitoinen henkilökunta on käytettävissä 24/7, kun tarvitset vastauksia kysymyksiisi tai apua tietoturva ongelmiisi. Bitdefender hidasti tietokonetta keskimäärin vain yhden sekunnin esimerkiksi verkkosivuilla vierailujen ja sovellusten lataamisen aikana, mikä oli kolme kertaa keskivertoa vähemmän. Se suoriutui myös hyvin käytettävyystesteissä, jotka määrittivät, milloin tämä virustorjuntaohjelma antoi vääriä haittaohjelma hälytyksiä turvallisilla verkkosivuilla. Kahden kuukauden testijakson aikana 2018, se teki vain kolme väärää hälytystä, mikä on alan keskiarvoa parempi. Bitdefender suojaa myös kiristysohjelmia vastaan, mitä virustorjuntaohjelmat eivät usein tunnista, koska se on yhä uusi haittaohjelma uhka.

Hanki Bitdefender »

Norton 4.5 out of 5 stars

Nortonilla on kattava tietoturvapaketti, jonka ominaisuuksia näet tavallisesti vain täydellisissä Internet-tietoturvapaketeissa. Se sisältää sekä perinteiset haittaohjelmien ja vakoiluohjelmien eston sekä roskapostin ja tietojenkalastelun eston, salasanasuojauksen ja turvallisen verkko-holvin. Tekemällä näistä ominaisuuksista yhden tuotteen, Norton sijoittuu parhaiden virustorjuntaohjelmien joukkoon. Kolme paras virustorjunta tietoturva pakettia tarjoavat rajoitetusti suomenkielistä tukea, mutta englanniksi tukea ongelma tilanteisiin saa kaikkien vaihtoehtojen kautta 24/7.

Hanki Norton »

Kaspersky 3.5 out of 5 stars

Kasperskyn asentaminen ja poistaminen onnistuu muita tarkastelemiamme virustorjuntoja nopeammin, koska kaikki tarvittavat tiedostot tulevat asennusohjelman mukana. Ohjelmisto vaatii vain uudelleen käynnistyksen asennuksen poistamisen aikana. Kaspersky tarjoaa myös tietojenkalastelu-suojauksen, joka varoittaa sinua verkkohaun sivustojen turvallisuudesta ja estää pääsysi vaarallisille sivustoille. Lisäksi yksi Kaspersky-lisenssi suojaa kolme Windows-tietokonetta vuoden ajan.

Hanki Kaspersky »

Windows 10 virustorjunnan testitulokset

Bitdefender-, Kaspersky- ja Norton-virustorjuntaohjelmat saivat lähes täydet pisteet kaikilla kolmella testatulla alueella: suojaus, suorituskyky ja käytettävyys. Tämä tarkoittaa, että kukin virustorjunta tunnisti, esti ja tuhosi 140 olemassa olevaa haittaohjelmaa uhkaa ja lähes 15000 uutta virusta, jotka havaittiin testijakson aikana tammi- ja helmikuussa 2018.

Alan keskimääräinen suojaustulos on 97 prosenttia .

Ominaisuudet

Jotkut Windows 10:n virustorjuntaratkaisut voivat laajentaa suojauksen myös mobiililaitteisiin, kuten matkapuhelimiin, vaikka saatat joutua ostamaan lisäominaisuuden tai korkeamman hintatason Internet-tietoturvapaketin, jotta pääset käsiksi tähän toimintoon. Lisäksi jotkut parhaista ohjelmista tunnistavat ja poistavat nyt myös kiristysohjelma uhkia.

Parhaan Windows 10:n virustorjuntaohjelman arvioinnissamme havaitsimme, että Bitdefender, Kaspersky ja Norton saavuttivat parhaat AV-testi tulokset ja ne myös sisältävät runsaasti ominaisuuksia kattamaan kaikki mahdolliset tietoturvatarpeesi.

Yhteenveto

Muita huomionarvoisia ohjelmistoja ovat Avira ja Trend Micro. Molemmat ohjelmistopaketit saivat tasaisia tuloksia AV-Testiltä ja tarjoavat suojaa kaikentyyppisiä haittaohjelmia mukaan lukien kiristysohjelmia vastaan.

Oikean virustorjunnan löytäminen juuri sinun tarpeisiisi saattaa olla vaikeaa. Etsi tuotetta, jolla on seuraavat ominaiseuudet:

  • Juuri sinun tarpeitasi vastaavat toiminnot ja ominaisuudet
  • Sopii budjettiisi
  • Tarjoaa korkeaa suojaa
  • Alhainen vaikutus tietokoneesi suorituskykyyn