Ilmainen virustorjunta

Windows tietokoneiden käyttäjä tarvitsee hyvän virustorjunnan mahdollisten hyökkäysten torjumiseksi. Maksullisilla virustorjuntaohjelmistoilla on monia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi lasten suojeleminen verkossa, mobiililaitteiden tietoturvan hallinnoiminen, sekä tietokoneen palomuurin, ohjelmistopäivitysten ja muiden ominaisuuksien valvominen. Mutta jotkut käyttäjät eivät kuitenkaan halua – tai pysty – maksamaan vuotuisia tilausmaksuja näistä lisäominaisuuksista.

Mikäli tämä on tilanteesi, älä huoli, sillä olet tullut oikeaan paikkaan. Olemme arvioineet tälle sivulle parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat.

Parhaat ilmaiset virustorjuntaohjelmat 2023

Arvioit perustuvat itsenäiseen arviointiyhtiön AV-testin tuloksiin.

Bitdefender Antivirus Free Edition 4 out of 5 stars

Bitdefenderin haittaohjelmien havaitsemisnopeus on vertaansa vailla. Bitdefenderin ilmainen virustorjunta kattaa kaikki perusasiat, tarjoaa erittäin vähäisen vaikutuksen järjestelmän suorituskykyyn ja tarjoaa ilmaisilla lisäohjelmilla hyödyllisiä lisätoimintoja, kuten turvallinen selain ja rajoitettu salasanojen hallinta. Tämä ohjelmisto sopii parhaiten käyttäjille, jotka haluavat asenna-ja-unohda tietoturva ratkaisun.

Hanki Bitdefender »

Panda Antivirus 3.5 out of 5 stars

Pandan erittäin hyvää haittaohjelmien havaitsemispistemäärää heikentää sen korkea väärien positiivisten määrä tai vaihtoehtoisesti hyvänlaatuisten tiedostojen virheellinen merkitseminen haittaohjelmiksi. Mutta sillä on tuore, muokattavissa oleva käyttöliittymä, jota on helppo käyttää, eikä se juurikaan vaikuta järjestelmän suorituskykyyn, ja se sisältää tarpeeksi asetuksia tyydyttämään useimmat käyttäjät. Ilmaisen version suurin ongelma on jatkuvasti esillä olevat mainokset.

Hanki Panda Security »

Avast Free 3 out of 5 stars

Pidimme Ilmaisesta Avast virustorjunnasta sen ystävällisen käyttöliittymän, lähes huomaamattomien järjestelmävaikutusten, hienostuneiden asetus vaihtoehtojen ja hyödyllisten lisäominaisuuksien takia, jotka sisälsivät salasanojen hallintatyökalun ja verkkoskannerin, mutta lähes kaikki muut arvioimamme tuotteet tarjosivat paremman virustorjunnan. Voit silti harkita Ilmaista Avast Virusturvaa, jos käytät jo muita Avast-tuotteita, kuten Ilmaista Avast Mobiili Turvaa Androidille.

Hanki Avast »

Avira Free Antivirus 3 out of 5 stars

Avira tarjoaa erittäin vahvan suojan sekä laajalle levinneitä, että haittaohjelmia vastaan. Se on kohtuullisen raskas ja monimuotoinen, joten hitaammilla tietokoneilla käyttäjä saattaa havaita hidastumista aktiivisten skannausten aikana. Kuitenkin Avira Free Antiviruksen silkka tehokkuus, korkean tason kustomointi mahdollisuus sekä laaja valikoima ilmaisia lisäominaisuuksia tekee siitä ehdottomasti parhaan ilmaisen virustorjuntaohjelmiston.

Lue lisää ja lataa tästä


AVG Antivirus 2.5 out of 5 stars

Viimeisen kuluneen vuoden aikana AVG on parantanut haittaohjelmien havaitsemisastettaan siten, että nyt se kilpailee alan kärjessä olevien Aviran ja Bitdefenderin kanssa. AVGn ilmainen virusturva hidastaa käyttäjän tietokonetta kohtuullisen vähän ja tarjoaa laajan valikoiman räätälöintivaihtoehtoja ja muutamia lisäominaisuuksia. Kuitenkin ohjelmiston tunkeilevat taukoamattomat suositukset päivittää maksulliseen AVG-ohjelmistoon oli meille suuri turn-off.

Lue lisää ja lataa tästä


Microsoft Windows Defender 2.5 out of 5 stars

Windows Defender tulee Windows 8.1 and Windows 10 käyttöjärjestelmien mukana, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi välttämättä käyttää sitä. Vaikka sen ennen keskivertoa huonompi haittaohjelmien havaitsemisaste on parantunut, Windows Defender tuli silti viimeiseksi kuuden tarkastelemamme tuotteen joukossa, ja sen korkea virheellisten positiivisten määrä vahvisti tämän sijoituksen. Se hidastaa järjestelmää yllättävän paljon täyden skannauksen aikana, eikä se suojaa muita kuin Microsoftin selaimia verkon haittaohjelmilta. Lisäksi sillä ei ole juurikaan lisäominaisuuksia. Vaikka et halua maksaa virustentorjuntaohjelmistosta, voit silti saada parempaa kuin Windows Defender.

Lue lisää ja lataa tästä!

Yhteenveto ilmaisista virustorjuntaohjelmista

Mikä virustentorjunta sopii juuri sinulle? Me suosittelemme aina maksullisia virustorjuntaohjelmia, koska ainoastaan ne tarjoavat selkeästi vastinetta rahoille. Jos kuitenkaan et halua maksaa muutamaan kymppiä niin kuuden ilmaisen virustentorjuntaohjelman tarkastelun jäljeen, Bitdefender nousi kärkeen. Bitdefender tarjoaa erinomaista haittaohjelmien ehkäisyä ja mahdollisuuden hienosäätää tuotetta tarpeidesi mukaan. Ja ilmaisilla lisäohjelmistoilla, se sisältää ominaisuuksia, jotka vastaavat keskihintaista maksullista virustorjuntaohjelmistoa.