Mac virustorjunta

Se tosiasia, että hakkerit ja muut viruksen levittäjät aiheuttavat enemmän vahinkoa Windows-laitteille kuin Macille johtuu vain yksinkertaisesti siitä, että Windows-koneita on huomattavasti enemmän kuin Mac-koneita. Mac-käyttöjärjestelmien käyttö on kuitenkin lisääntynyt vuosi vuodelta, mikä väistämättä merkitsee sitä, että myös viruksia kehitetään enemmän ja enemmän Mac-koneille. Monet Mac-käyttäjät eivät ole vielä hankkineet Mac-virustorjuntaohjelmaa, mutta parempi liian aikaisin kuin liian myöhään.

Parhaat Mac virustorjuntaohjelmat 2018

Sija
Yhtiö
Tuote
Painike
Arvosana
Tietoa

1

Norton Security

Security Deluxe

  • 59,90€ vuosi
  • Tuki 5 laitteelle

2

Bitdefender

Antivirus for Mac

  • 39,98€ vuosi
  • Tuki 3 laitteelle

3

Kaspersky

Internet Security

  • 34,99€ vuosi
  • Tuki 1 laitteelle

4

F-Secure

SAFE

  • 59,90€ vuosi
  • Tuki 3 laitteelle

Mac virustorjunnan tarpeellisuus

Mac OS-käyttöjärjestelmä on erittäin hyvin suojattu ja liikkeellä on vähemmän Mac- kuin Windows-haittaohjelmia, Mac-haittaohjelman ollessa tarpeeksi hyvä murtautumaan suojan läpi, uhrien määrä on vaikuttava. Esimerkiksi Javaa hyödyntävä troijalainen nimeltä Flashback otti hallintaansa 700 000 Macciä vuonna 2012. Ongelma ratkesi muutamien viikkojen kuluttua tapahtuneesta, kun Apple päivitti sen JAVA-version. Toinen haittaohjelma – Mac.BackDoor.iWorm – kaappasi 17 000 Maccia bottiverkkoon, jota kontrolloitiin Redditin kautta vuonna 2014. Vuonna 2015 venäläiset Dr. Webin haittaohjelmatutkijat löysivät uuden version troijalaisesta nimeltään Mac.BackDoor.OpinionSpy.3. Se polveutuu monimutkaisesta haittaohjelma sukupuusta, joka on ollut aktiivinen vuodesta 2010 lähtien, ja tekee jatkuvalla syötöllä erilaisia muunnelmia tehdäkseen mahdollisimman paljon tuhoa. Kyllä, tarvitset Mac-virustorjunaa näitä uhkia vastaan.

Kuinka arvioimme Mac virustorjuntaohjelmat

Ei ole olemassa yhtä täydellistä virussuojaa. Kaikki arvostelumme virustorjuntatuotteet vähentävät – eivät eliminoi – riskiä. Hakkerit ovat järjestäytyneitä asiantuntijoita korkealla älykkyysosamäärällä ja tekevät yhteistyötä ollakseen tietoturvayhtiöitä ja sinua ovelampia. Onneksi Mac-käyttäjät ovat jo valinneet käyttöjärjestelmän, joka on turvallisempi kuin Windows – tai vähintään epätodennäköisempi hyökkäksen kohde. Valitettavasti Mac OS on saavuttanut niin suuren käyttäjäryhmän, että siitä on tullut hyökkäysyrityksen arvoinen kohde. Koska piilopaikkaa ei ole, nyt on aika parantaa alkuperäistä Mac-virusturvaa.

Sen sijaan, että turvaudut hyvää tarkoittavien tuttavien mielipiteisiin tai epämääräisiin arvosteluihin, rajaa Mac virustorjuntaohjelmat vaihtoehdot niihin, jotka osallistuvat itsenäisten ohjelmistolaboratorioiden, kuten AV-Comparatives ja AV-Test, suorittamiin objektiivisiin testeihin.

AV-test teki tammikuussa 2018 testin MACOS Sierra-käyttöjärjestelmälle jossa oli mukana kaikki parhaat virustorjuntaohjelmat.

Virussuojauksen testi koostui kahdesta osasta:

  • Osa 1 testasi virustorjuntaohjelman kykyä löytää jo koneelle olevia haittaohjelmia
  • Osa 2 mittasi virustorjuntaohjelman kykyä estää haittaohjelmien pääsyn koneelle live-tilassa

Testissä mukana olevien tuotteiden tulokset vaihtelivat 100 ja 26,5 prosentin välillä.

Virussuoja tulokset olivat seuraavanlaiset: Bitdefender havaitsi 100% uhista, Norton ja Kaspersky 97% ja F-Secure SAFE 65%.

Mac-virustorjuntaohjelmien haasteena on yhdistää virussuojan tehokkuus ja nopeus. Koska nämä kaksi muuttujaa ovat käänteisessä suhteessa, voidaan havaita, että antamalla tarpeeksi aikaa, mikä tahansa tuote löytäisi kaikki uhkat. AV-Test mittasi vaikutusta järjestelmän suorituskykyyn paljastaakseen erot. Määritettyään vertailukohdan mittaamalla, kuinka kauan 7,3Gt:n kopioiminen kesti suojaamattomalle Mac-tietokoneelle (17,2 sekunttia), laboratorio toisti testin asennettuaan virustorjunnan. Arvostelumme tuotteiden vaikutus järjestelmän suorituskykyyn vaihteli 17,5 sekunnista 470,3 sekunttiin. Molemmat AV-Testin tulokset vaikuttivat Mac-virustorjunta listaamme. Otimme kuitenkin myös huomioon lisäsuojausominaisuudet, avun ja asikastuen saatavuuden.

AV-testin Mac OS Sierra tulokset tammikuu 2018

Bitdefender

100%

Norton

97%

Kaspersky

97%

F-Secure

65%

AV-testin Mac OS Sierra tulokset tammikuu 2018

Norton

100%

Kaspersky

97%

Bitdefender

95%

F-Secure

65%

Hyvän Mac virustorjunnan ominaisuuksia

Haittaohjelmasuojaus on ensiarvioisen tärkeää, mutta tietojenkalastelu on yhtä suuri uhka tietoturvalla. Haittaohjelman huijatessa tietokonettasi, tietojenkalastelu huijaa sinua paljastamaan henkilökohtaiset tietosi, jotka johtavat henkilöllisyyden varastamiseen. Siksi kannattaa suosia Mac-tietoturvaohjelmistoa, joka yhdistää tehokkaan haittaohjelmien eston ja tietojenkalastelun estoon.

Koska kalastelijat ovat pääasiallisesti huijareita, on todennäköisempää joutua tietojenkalastelun uhriksi, koska nämä voivat olla vaikeita havaita. Esimerkiksi karismaattinen hakkeri, joka poimii muutamia faktoja henkilöstä, voi usein hurmata asiakaspalvelun edustajan nollaamaan salasanan. Se, että tietoturvaohjelmistot tukevat tietojenkalastelun estoa, ei suojaa sinua tietojenkalastelulta puhelimitse tai tekstiviestillä.

Muita oleellisia ominaisuuksia useimmissa Mac-virustorjuntaohjemissa ovat vakoiluohjelma esto ja kyky skannata sähköpostit ja ulkoiset asemat. Jotkut ohjelmistoista sisältävät myös erillisen palomuurin, mutta Mac OS:in palomuurissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa ja se toimii hyvin kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmien kanssa. Muutamien tuotteiden Mac-ohjelmistopaketit sisältävät lapsilukon auttamaan vanhempia. Muutama tuote sisältää roskapostin eston. Tuotteista kaksi sisältää automaattisen varmuuskopiointityökalun, jonka saatat huomata käteväksi, jos et ole vielä ottanut käyttöön näin tärkeää turvatoimenpidettä. Yksi tuote skannaa yhdistettyjä iOS-laitteita uhkien varalta. Toinen salasana suojaa tiedostoja.

Vain sinä voit päättää haluatko pinota ominaisuuksia ominaisuuksien päälle yhden tuotteen sisällä. Keskity tuotteisiin, jotka sisältävät tietojenkalasteluneston ja pystyvät havaitsemaan haittaohjelmia korkealla tarkkuudella hidastamatta tietokonettasi.

Asiakastuki

Valitettavasti harva virustorjuntaohjelma tarjoaa suomenkielistä tukea. Poislukien tietysti kotimainen F-Secure. Kaikki parhaat Mac virustorjuntaohjelmat tarjoavat kuitenkin kattavaa englanninkielistä tukea ja apua. Tuotteet tarjoavat ilmaista tukea sähköpostitse, sekä suurin osa tarjoaa puhelintukea sekä yli puolet tarjoaa live-chat palvelun.

Yhteenveto

Arvioinneissamme eniten painoarvoa on haittaohjelmien havaitsemistarkkuudella ja vaikutuksella järjestelmän suorituskykyyn. Sitten punnitsimme lisäsuojaa, jota seurasi asiakastuen huomiion ottaminen. Tämä prosessi paljasti kolme selkeää voittajaa, joita suosittelemme ilman varausta. Kaikki kolme ovat poikkeuksellisen hyviä haittaohjelmien havaitsemisessa, sekä niillä ei ole havaittavaa vaikutusta järjestelmän suorituskykyyn. Bitdefender suoriutui erinomaisesti testeissä mutta ei valitettavasti tarjoa suomenkielistä tukea. Norton oli testi toiseksi paras ja tarjoaa myös suomenkielisen tuen. Suomalaisille tuttu ja turvallinen F-Secure tarjoaa erinomaista tukea suomeksi mutta ei valitettavasti menestynyt kovin hyvin AV-testin tuloksissa.